מאמרים
לא מעטים הגיעו אלי לייעוץ לאחר תהליך של ייעוץ במכון להכוונה מקצועית. התהליך שם כולל כמה שעות של מבחנים שונים, שלאחריהם מתקיים תהליך נוסף של בדיקת והערכת נתוני המבחנים. לאחר מכן מוזמן הפונה לשיחה אחת או יותר והאינפורמציה מועברת לו. אינפורמציה זו תעסוק בעיקר בכישוריו של האדם, אך לא באישיותו או התאמתו מבחינת צרכים רגשיים ואחרים לעיסוק מסוים.
האבחון הכירולוגי הוא פשוט יותר, נגיש יותר, עשיר יותר בנתונים וגם זול יותר בסופו של חשבון. הוא מתקיים בפגישה אחת, והפונה מקבל, מלבד אבחון הכישורים והמלצות להתאמה מקצועית, גם תמונת אישיות מורכבתשיכולה להתייחס להתאמה לצרכיו של האדםבתחום העבודה והקריירה, וגם למצבים רגשיים וזוגיים, לחסמים מעכבי התפתחות, ליכולת צמיחה אישית, ואפילו למצבי בריאות.
לעיתם קרובות מתבררת גם התאמה בין מסקנות המבחנים הפסיכולוגיים במכון להכוונה תעסוקתית לבין מה שניתן לראות בידיו של האדם.
זמן טוב לאבחון כזה הוא שנות העשרים המוקדמות, בהן צעירים רבים תוהים על בחירת דרכם המקצועית והאישית. אך הבחירה המקצועית בימינו היא דינמית, ואנשים מחליפים כוון לא פעם במהלך חייהם המקצועיים.
זכור לי מקרה של אישה צעירה שעבדהבתחום ההייטק. במהלך האבחון אמרתי לה כי יש לה כשרון לספר סיפורים. היא הופתעה, אך כעבור מספר שנים סיפרה לי אמה כי היא עברה לגור באזור כפרי, ועובדת באתר ארכיאולוגי מסוים, שם היא מדריכה ומספרת לקבוצות מטיילים ותיירים את סיפורו של המקום, ומאד מאושרת מהשינוי בחייה.
במקרה אחר עברה צעירה בעקבות האבחון מעיסוק טכני ללימודי עיצוב שאהבה מאז ומתמיד. האבחון נתן לה את הדחיפה והאומץ לעשות את השינוי לכיוון שיבטא אותה ואת מאווייה בצורה אוטנטית יותר.
זמן אחר בו מתבקש אבחון כירולוגי אישיותי הוא בגיל מבוגר יותר, כשהאדם חש כי מיצה את התחום בו עסק שנים ארוכות, ומתעורר בו צורך להתחדש או לבדוק מחדש את הדרך.
אפשרות נוספת היא אבחון לקראת גיל הפרישה. על כך ראי/ה במאמר נפרד.